Ramen – Shouyu Ramen Fläsk

Ett av de vanligare tillbehören i den soyabaserade ’shouyu ramen’ eller den fläskbaserade ’tonkatsu ramen’ är de runda skivorna med fläsk som läggs i skålen med de andra ingredienserna. Det klassiska tillvägagångssättet att tillaga dessa är att hårt rulla bokfläsk och binda ihop detta för att till sist koka det i en sås eller buljong. Andra sätt är att grilla fläsket i ugn under en längre tid och på så sätt få rullen mör. Men det är som de flesta ramen-recepten… olika för varje kock och restaurang.

Tillagningen är väldigt lätt, men tar en liten stund, så det är bra att förbereda denna i god tid inför serveringen. Rullen håller ett par dagar i kylskåp, och vill man försöka bibehålla smakerna skärs den i skivor först vid serveringen av din shouyu ramen.

Ingredienser

  • 1.5 kg bogfläsk (eller fläskstek)
  • 2 satser Shouyu-bas (tidigare post)

Jag brukar använda en liten fläskstek (Se bild) istället för bogfläsk, som jag binder ihop så den blir lite mindre och tightare.

RamenPork(1)

Tilllagning

  1. Knyt fläsket tight i en rulle. Använd matlagningssnöre för att hålla formen under tillagning.
  2. Koka upp rullen i soyabasen och se till att skumma av ordentligt i början, då skummet ger basen smak om det får vara kvar.
  3. Lägg på lock och koka lätt i 60min. Är kastrullen stor och inte täcker rullen ordentligt, vrid på rullen regelbundet så alla sidor ligger doppade.
  4. Låt fläskrullen svalna och skär upp i tunna skivor vid servering.
RamenPork(2)

Färdig och uppskuren fläskstek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *