Ett av de vanligare tillbehören i den soyabaserade ’shouyu ramen’ eller den fläskbaserade ’tonkatsu ramen’ är de runda skivorna med fläsk som läggs i skålen med de andra ingredienserna. Det klassiska tillvägagångssättet att tillaga dessa är att hårt rulla bokfläsk och binda ihop detta för att till sist koka det i en sås eller buljong. Andra sätt är att grilla fläsket i ugn under en längre tid och på så sätt få rullen mör. Men det är som de flesta ramen-recepten… olika för varje kock och restaurang.
Tillagningen är väldigt lätt, men tar en liten stund, så det är bra att förbereda denna i god tid inför serveringen. Rullen håller ett par dagar i kylskåp, och vill man försöka bibehålla smakerna skärs den i skivor först vid serveringen av din shouyu ramen.
Ingredienser
- Sidfläsk
- 2 satser Shouyu-bas (tidigare post)
Tilllagning
- Knyt fläsket tight i en rulle. Använd matlagningssnöre för att hålla formen under tillagning.
- Koka upp rullen i soyabasen och se till att skumma av ordentligt i början, då skummet ger basen smak om det får vara kvar.
- Lägg på lock och koka lätt i 60min. Är kastrullen stor och inte täcker rullen ordentligt, vrid på rullen regelbundet så alla sidor ligger doppade.
- Låt fläskrullen svalna och skär upp i tunna skivor vid servering. För att kunna skära riktigt tunna skivor låt den kylas i kylskåp över natten.