Yam Nua – Biffsallad

Yam Nua är en thailänsk biffsallad som serveras rumstempererad. Den uppskurna biffen serveras i en dressing innehållande både surt, salt, sött och lite hett.

Marinad för köttet (1-3h kylen, stek rumstempererat)
– 2 msk kinesisk mörk soya
– 2 msk japansk soya
– 1 msk lime juice
– 1 tsk socker
– 1/4 tsk svartpeppar
– 2 msk rapsolja
– 1 tsk pressad vitlök

Stek sedan biffen rare/medium rare och låt den vila. Skär upp den i tunna skivor.

Dressing
– 3 msk lime juice
– 2.5 msk fisksås
– 3 tsk socker
– 1 tsk chilipasta
– 1 chili finskuren
– 1 st schalottenlök finskuren
– 1 st citrongräs finskuren
– 1 msk vitlök vint hackad
– 1 salladslök uppskuren snett på längden
– ett par msk färsk upphackad koriander, efter smak

Servering
Skär upp 1/2 – 1 lök i avlånga bitar, ett par plommontomater och 1/2 gurka. Blanda dressingen med lök, tomat och gurka tillsammans med biffen. Servera med ris.